ΠΛΗΘΩΡΙΚΟ DESIGN: Μία τολμηρή αντίθεση στη μινιμαλιστική τάση της εποχής

Στην εποχή του μίνιμαλ design, των ψυχρών χρωμάτων και υλικών με το γυαλί και το μέταλλο στις πιο λιτές μορφές τους να κυριαρχούν, δύο ξενοδοχεία του Λονδίνου προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στη «less is more» φιλοσοφία της εποχής.

Η Kit και ο Tim Kemp έχουν οκτώ πολυτελή ξενοδοχεία στο Λονδίνο, και καθένα από αυτά είναι υπέροχο με τον δικό του τρόπο. Η Kit είναι βραβευμένη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, γνωστή για τους κομψούς και έξυπνους εσωτερικούς χώρους της. Το Haymarket και το Soho Hotel ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και την υπερβολή, που χαρακτηρίζει το interior design τους.

HAYMARKET HOTEL

Το ξενοδοχείο Haymarket ανήκει στα Firmdale Hotels και βρίσκεται δίπλα στο διάσημο Haymarket Theatre Royal, ενώ περιβάλλεται από μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και μπαρ του Λονδίνου.

Το κτίριο που στεγάζει σήμερα το ξενοδοχείο, χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα John Nash, που σχεδίασε το Buckingham Palace, το Royal Pavilion και την πλατεία
Trafalgar.

Η Κιτ ανέλαβε τον πληθωρικό εσωτερικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου και διαμόρφωσε τα 50 δωμάτιά του. Η Κιτ λέει ότι θέλει κάθε δωμάτιο να έχει τη δική του
προσωπικότητα και χρώμα. «Είναι σαν ένας ζωγραφισμένος καμβάς, που έχει μια ιστορία να πει» είπε. Ο στόχος της είναι να σε κάνει να θέλεις να καθυστερήσεις και “να σε οδηγήσει σε μια μικρή περιπέτεια που σε τραβάει όλο και πιο μέσα”. Είναι οι μικρές λεπτομέρειες, που κάνουν τη διαφορά. Κομψά
μαξιλάρια κεντημένα με διακοσμητικά με χάντρες, κεντημένες πετσέτες χεριών και μικρές πινελιές, όπως funky κορνίζες, κάνουν τον επισκέπτη να χαμογελάσει.

SOHO HOTEL

Το σύγχρονο εκλεκτικό στιλ του ξενοδοχείου Soho στο Λονδίνο έχει σχεδιαστεί επίσης από την Kit Kemp, η οποία είναι γνωστή για την ανάμειξη αντιθετικών στοιχείων, που στο τέλος -με έναν απροσδόκητο τρόπο- καταλήγουν να ταιριάζουν μεταξύ τους.

Το Soho Hotel διαθέτει 96 μοναδικά σχεδιασμένα μεγάλα υπνοδωμάτια και σουίτες, και βρίσκεται σε έναν ήσυχο δρόμο στην καρδιά της ψυχαγωγικής γειτονιάς του Λονδίνου. Τα δωμάτια διαθέτουν παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή σε στιλ αποθήκης. Τα πλούσια χρώματα και μοτίβα του εσωτερικού, δημιουργούν μια vintage εμφάνιση. Η διακόσμηση σε όλη την έκταση είναι πλούσια και αποπνέει ένα joie de vivre (δηλ. χαρά της ζωής).

Άρθρο από το Περιοδικό Hotel Design Magazine  No.29./ Τεύχος Spring – Summer 2021 /
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-news/hotel-design-magazine-and-guide-spring-summer-2021